Wist je dat Zuid-Afrika een kustlijn heeft van ruim 3000 km? Aan deze kust vindt je genoeg prachtige populaire stranden maar ook woeste baaien of juist strandjes waar je rust en ruimte vindt. Combineer een safari met een heerlijk verblijf aan 1 van deze stranden:

1.Sodwana Bay (KwaZulu Natal)

Deze plaats aan de oostkust, tussen St. Lucia en Lake Sibayi, is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Sodwana Bay, dat verscholen ligt tussen subtropische bossen en zandduinen, hoort dan ook bij de beste duikplekken ter wereld. Het rif is maar liefst 50 km lang en beschikt over vele soorten hard en zacht koraal, sponzen, en rond de 1200 vissoorten. Dolfijnen, schildpadden, mantaroggen en zeilvissen; ze zijn er allemaal. Naast duiken en snorkelen zijn er ook andere watersporten om te beoefenen.

Tip: In december en januari komen er bedreigde lederschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Onder begeleiding kun je deze bijzondere gebeurtenis ’s nachts meemaken.

2.Bloubergstrand Beach (Western Cape)

Het beste van Bloubergstrand Beach is natuurlijk het uitzicht op de tafelberg. Ook dit strand ligt namelijk vlakbij Kaapstad (ca. 20 minuten van het centrum) en is erg geliefd. Mooie foto’s levert het in ieder geval op: het lange witte strand, helderblauwe zee en de tafelberg op de achtergrond. Met helder weer kun je ook Robbeneiland nog zien.  Door de goede wind en golven zie je hier veel (kite)surfers. Houdt wel weer rekening met koud zeewater, een wetsuit houdt je warm als je het water in wilt. Bestel een drankje en geniet van het bijzondere uitzicht bij 1 van de leuke bars en restaurants. Voor iedereen die in Kaapstad verblijft, is Bloubergstrand Beach een must!

3.Boulders Beach (Western Cape)

Boulders Beach is onderdeel van het Table Mountains National Park en ligt ten zuiden van Kaapstad. De gangmakers op dit strand zijn niet de mensen maar de pinguins. Er leven namelijk ca. 3000 Afrikaanse pinguins bij Boulders Beach, die je van heel dichtbij kunt zien (je kunt zelfs met ze snorkelen!). Het brede goudgele strand wordt onderbroken door grote keien, waaraan het zijn naam heeft te danken. Vooral veel gezinnen komen naar Boulders Beach, waardoor het tijdens vakanties druk kan worden.

4.Camps Bay Beach (Western Cape)

Camps Bay Beach is een favoriete spot van Kaapstad. Vanaf dit strand heb je een fantastisch uitzicht over de Twelve Apostles en Lion’s Head. Zien en gezien worden, daar draait het hier vooral om. Camps Bay is namelijk de rijkste buurt van Kaapstad. Met de vele bars en restaurants kun je relaxen op een lounge-bed onder het genot van een hapje en een drankje. Het spreekt voor zich dat je op dit strand helemaal niets tekort komt.

5.Cape Vidal (KwaZulu Natal)

In een van de mooiste reservaten van Zuid-Afrika, het Greater St. Lucia Wetlands Park, ligt Cape Vidal. Dit spierwitte strand heeft hoge duinen, op sommige plekken wel 150 meter hoog! Je kunt lekker gaan zwemmen, wandelen, duiken, snorkelen of diepzeevissen. Natuurliefhebbers kunnen urenlange wandelingen maken door de schitterende natuur. Vanuit een observatiehutje kun je allerlei verschillende soorten vogels observeren. Je kunt alleen op pad gaan of met een georganiseerde tour.

Bron: Bluezzz

Travelable Travelable

Geef een reactie