Er is geen betere manier om Canada te ontdekken dan per camper. In je huis op wielen heb je alle vrijheid van de wereld! Vul je tank en ga op pad. Dit zijn de mooiste routes om te rijden.

1. De Highlights van het Westen

In 3 weken tijd voert deze route je langs ruige vlaktes, besneeuwde bergtoppen en donderende watervallen. voordat je de wildernis induikt proef je eerst nog even van het hippe Vancouver! Bezoek het historische gastown of pak de kabelbaan naar Grouse Mountain en geniet van het uitzicht. Haal vervolgens je camper op en laat je meevoeren door de overweldigende natuur van de Rockies via Revelstoke, Banff-, Jasper- en Wells Gray National Park. Spot beren en elanden, maak een kampvuur bij het verlaten Abraham Lake of beklim de beroemde Victioria Gletsjer! Via Whistler eindig je deze onvergetelijke trip weer in Vancouver.

De route is circa 3500 kilometer lang, de aanvliegstad is Vancouver. Wil je de route inkorten dan is het mogelijk om vanuit Calgary te starten of terug te vliegen.

 

2. Indian Summer in Oost-Canada

De mooiste tijd van het jaar om het oosten van Canada te bezoeken is het najaar, als de bekende Indian Summer de bossen verandert in een waar herfstkleuren palet! De reis begint in Toronto, de grootste stad van Canada. Rijd via het schitterende natuurpark Algonquin naar Ottawa, dat precies op de grens ligt tussen het Frans- en Engelstalige deel van Canada. Trek zeker een dag uit om deze stad te bezoeken! Via het Franse Montreal en Quebec rijd je vervolgens door de uitgestrekte heuvels en valleien van de Montérégie regio, waarna de reis weer eindigt in Toronto. Breng als kers op de taart zeker nog een bezoek aan de beroemde Niagara Falls!

De beste aanvliegstad is Toronto, waar je je camper kunt ophalen. De route bedraagt ongeveer 1800 kilometer.

 

3. De Yukon in combinatie met Alaska

Een reis voor de ware avonturier! Volg de sporen van de goudzoekers door dit ruige, onontgonnen gebied. De winters hier zijn ijzig koud, maar in de zomer staat alles in bloei en is het klimaat zeer aangenaam! De reis begint in Whitehorse, langs de beroemde Yukon rivier. Vanuit Dawson City, het hart van de goldrush, reis je via de Top of the World Highway naar Alaska. De natuur is hier adembenemend mooi! In Alaska gaat de reis verder via Seward, Anchorage en het prachtige Denali National Park. In Haines Junction kun je per vliegtuig over het grootste ijsveld ter wereld te vliegen, een aanrader! Je reis eindigt weer in Whitehorse.

Deze route is ongeveer 4100 kilometer lang, trek hier dus minstens 3 weken voor uit. De aanvliegstad is Whitehorse.

 

4. Vancouver Island

Niet zoveel tijd en toch de schoonheid van Canada ervaren? Bezoek dan Vancouver Island! Op een relatief kleine oppervlakte is hier heel veel moois te ontdekken. Reis vanuit Vancouver met je camper per ferry naar het eiland. Rijd door naar Campbell River, bekend om de grootste zalmentrek ter wereld. Je kunt hier snorkelen met de vissen als je durft! Vervolg je reis naar Telegraph Cove, vanwaar je beren- of walvissen kunt spotten, het Pacific Rim National Park en Tofino. Maak vanuit hier een wandeltocht en ga op zoek naar het vliegtuig uit WOII dat hier verscholen in de bossen ligt! Eindig je trip in het Engels aandoende Victoria, een heerlijke plek om af te sluiten.

Aanvliegstad is Vancouver, de route bedraagt circa 1400 kilometer.

 

Travelable Travelable

Geef een reactie